1.g og 2.g’erne ville stemme på Løkke, 3.g’erne på Thorning

Skrevet af Laura Nyby, Rikke Chrona Søndergaard

Flere grafer som er lavet ud fra workshop 31’s holdningsundersøgelse, viser at hvis det stod til 1og 2.g’erne ville Lars Løkke blive statsminister ved næste valg. 3.g’erne har derimod den holdning at Helle Thorning-schmidt og den røde blok skal vælges.

19,1 % af eleverne på Sct. Knuds Gymnasium ville stemme Venstre hvis der var folketingsvalg i morgen, lige i hælene ville Social demokraterne være med 17,4 % – men ud fra holdningsundersøgelserne kan man også se at overraskende mange ikke ved hvad de ville stemme på hvis der rent faktisk var valg i morgen.

Ud fra et ”minivalg” som var på den omsendte holdningsundersøgelse, skulle man stemme på hvem man helst så som statsminister. Her stemmer 1.g’erne på Lars Løkke, og både 2.g og 3.g ser allerhelst Helle Thorning-schmidt som statsminister. 2.g’erne er altså ikke enige med at Venstres holdninger og værdier, og Lars Løkke som statsminister, hænger sammen.

  Lars Løkke Rasmussen (V) Helle Thorning-Schmidt (A) Ved ikke I alt
1g 28,80% 26,20% 33,00% 28,50%
2g 36,40% 37,20% 38,60% 37,10%
3g 34,80% 36,60% 28,40% 34,30%
I alt  

184

 

191

 

88

 

463

 

I undersøgelsen er der forbavsende I undersøgelsen er der forbavsende mange der har svaret med ”Ved ikke”. Det kunne skyldtes at der ikke er nogen interesse indenfor det politiske, at man ikke vil ytre sig omkring det, m.m. Når man ser på statistikken er stemmerne utrolig lige fordelt imellem Lars Løkke og Helle Thorning. Dét kan der være mange grunde til, skriver Stephanie og Amalie fra workshop 31; ”skolens beliggenhed har en stor betydning, den ligger tæt på Dalum, Sanderum og Hunderup som bliver betragtet som de lidt finere kvarterer af Odense. I de kvarterer er indkomsterne ofte meget høje og den politiske indstilling er højreorienteret. Man ser ofte at forældres politiske indstilling ’smitter’ af på deres børn og når de ikke selv har fundet deres standpunkt i politikken så har de tilbøjelighed til at overtage deres forældres holdninger. Det som trækker stemmerne mere til det venstreorienterede kan være alderen af unge på gymnasiet, som går meget op i uddannelser og offentlige ydelser da det er det der hjælper de unge ind i deres fremtid. Unge gør meget brug af velfærdsstatens goder og har derfor tilbøjelighed til at støtte det parti som bakker op om disse goder, som i det tilfælde er Helle Thorning.”

Reklamer

Et svar til 1.g og 2.g’erne ville stemme på Løkke, 3.g’erne på Thorning

  1. Signe siger:

    Måske, det er ved at være på tide at Sct. Knuds tager stilling. Folketingsvalget ligger lige om hjørnet. Politik handler om meget mere end økonomi, hvilket temadagene så fint illustrerer. Lad dem være en inspiration til jeres kommende meningsdannelse Sct. Knuds!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s